Uutiset

Uutislistaukseen

Erilaisia kuivaruokia ja säilykkeitä pahvilaatikossa.

Ruoka-avun kasvaneisiin kävijämääriin haetaan apua Jeleppikassi -kerrääksellä

10.2.2021 08.43

Koronapandemian aikana Yhteisen ruoka-avun asiakkaiden määrä on lisääntynyt. Vuonna 2019 ruoka-avussa kävi noin 70-100 asiakasta, nyt kävijöitä on 150-200. Samaan aikaan ruoka-avulle jaettavaksi lahjoitetun ruuan määrä on vähentynyt.  

Lahjoitetulle ruualle on merkittävä lisätarve. Jeleppikassi -kerrääksen avulla pyrimme lisäämään jaettavan ruuan määrää vähävaraisille. Samalla tarjoamme Iisalmelaisille helpon tavan auttaa kauppareissulla heikommassa asemassa olevia “oman kylän immeesiä”. Ilman kauppiaiden apua järjestelyissä tämä ei olisi ollut mahdollista, suuri kiitos heille”, sanoo Anne Maria Halonen Iisalmen seurakunnasta.  

Jeleppikassi-kerrääksessä ovat mukana Iisalmen Prisma, CityMarket, S-Market sekä Halpa-Halli. Näissä kaupoissa asioidessa voi ostaa keräykseen kuivaelintarvikkeita kuten säilykkeitä, hiutaleita ja muita pitkään säilyviä elintarvikkeita. Lahjoitettavan tuotteen voi jättää helposti kaupasta lähtiessä infopisteen tai kassojen läheisyydessä olevaan Jeleppikassi-kerääspisteeseen. Elintarvikkeet jaetaan Iisalmen seurakunnan yhteisen ruoka-avun kautta tarvitseville.  

Keräyksen savonkieliset ohjeet kuuluvat näin:  

Poemase korriin kaappareessulla jotaki kuivoomuonoo. Heetä se lähtiissäs kassojen tae inhvopisteen liepeellä olevaan kerrääspisteeseen. 
Naati hyvästä mielestä ku aatoet toesta immeestä!