Uutiset

Uutislistaukseen

Henkilöllä kädet rinnan päällä ristissä.

Seurakuntaviikolla kiitetään jäsenyydestä

28.9.2021 15.11

Iisalmessa vietetään Seurakuntaviikkoa 10.10.-17.10.2021. Tapahtumissa voi aistia havun tuoksua kransseja tehden, raitista ilmaa koko perheellä luonnon keskellä, nauttia musiikista, kokea huikea tanssiteos kirkossa, ratkoa salaisuuksia ja viettää vihdoin aikaa yhdessä toisten kanssa. Seurakuntaviikko tuo runsaasti ohjelmaa keskelle arkea eripuolille kaupunkia.

Seurakuntaviikon tämän vuoden teema nousee #Kiitosjäsenyydestäsi -kampanjasta, jonka avulla halutaan nostaa esiin kirkon jäsenyyden merkitystä omalle paikallisseurakunnalle. Kampanja on ollut esillä seurakuntien sosiaalisen median kanavissa. Seurakuntaviikko antaa mahdollisuuden tutustua oman seurakunnan monipuoliseen toimintaan ja seurakunta toivottaakin kaikki mukaan löytämään oma tie seurakuntalaiseksi. Iisalmen seurakunta tarjoaa tapahtumaviikolla myös ilmaisen #kiitosjäsenyydestäsi -konsertin, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan!  

Musiikkia seurakuntaviikon tahtiin

#kiitosjäsenyydestäsi -konsertissa la 16.10. Klo 18.00 esiintyy akustinen duo Kristiina Brask ja Ossi Jauhiainen Iisalmen Kulttuurikeskuksella. Duon julkaisemat gospel-laulut ovat soineet 100:lla eri gospel-kanavalla ympäri maailmaa. Kristiina Brask sijoittui kolmanneksi Idols –kilpailussa vuonna 2007. Alavan seurakunnan Ossi Jauhiainen valittiin juuri vuoden kanttoriksi. 

#Kiitosjäsenyydestäsi -teeman merkeissä Seurakuntaviikolla julkaistaan sosiaalisen median kanavissa Toivevirsiä ja toivojien ajatuksia valitsemastaan virrestä seurakuntalaisille. 

Syntisen virsikirjan lauluillassa su 10.10 klo 17.00 seurakuntatalon Yläsalissa lauletaan sydämen kyllyydestä koskettavampia iskelmiä ja kauneimpia virsiä pastori Jaakko Heiniluoman toimittamasta Syntisen virsikirjasta. 

Pyhän Ristin kirkossa tanssitaan, pelataan ja koetaan Bona Fide  -messu 

Shobana Jeyasingh Dancen TooMortal tanssiteoksessa katsojat asetetaan alttarille ja tanssijat ilmestyvät kirkonpenkeille, kadoten taas utuiseen hämärään tyhjyyteen. TooMortal on pieni tanssiteos suurista aiheista ja se perustuu Vanhan testamentin kertomukseen Jaakobin painista. Tanssiteos on osa Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoa. Tanssiesitys on koettavissa Pyhän Ristin kirkossa ke 13.10. Klo 19.00, 20.00 ja 21.00. Liput esitykseen saa lippu.fi palvelusta hintaan 24,50 €. 

Pakohuone Kadonneen Helmen Salaisuudessa tarvitaan luovuutta erilaisten tehtävien ratkaisemiseen.  Tehtävät ratkeavat käyttämällä ryhmän yhteispeliä ja nokkeluutta. Pakohuone on suunnattu alakouluikäisille. Oma pelivuoro kannattaa varata jo nyt Iisalmen seurakunnan verkkosivuilta. 

Bona Fide –messussa su 17.10. Klo 12.00 Pyhän Ristin kirkossa eletään ja koetaan messu Bona Fide –kuoron oman musiikin kautta. Musiikin on säveltänyt Iisalmen seurakunnan kanttori Kari Haikarainen ja sanoittanut Oulujoen seurakunnan kappalainen Satu Kreivi-Palosaari. Messun jälkeen vietetään kanttori Kari Haikaraisen lähtöjuhlaa kahvien kera seurakuntatalon Yläsalissa. 

Perheiden Raamattupolulla kirkonmäellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin eri aistien avulla. Miltähän kuulostaa sateenropina ja myrskyn äänet? Entä miten pehmoiselta tuntuu lampaan villa? Raamattupolulla voi kokeilla ja koskettaa. Polkua voi lähteä kulkemaan ma 11.10. Klo 9.30-14.30 välisenä aikana.  

Ulkoilua koko perheen voimin ja havun tuoksuista kierrättämistä 

Raittiista ilmasta ja luonnosta voi nauttia koko perheen voimin Paloisvuorella to 14.10. Klo 17.30 Perheiden luonto- ja suunnistusillassa. Perheet voivat rakentaa metsään vaikkapa hyvänolon paikan yhdessä. Samalla voi tutustua suunnistuksen saloihin Iisalmen Visan opastuksella. Mukaan voi varata makkaraa, jos haluaa ulkoilun päätteeksi paistaa ne nuotiolla.  

Lähetyskirpun kierrätyspäivässä ti 12.10. on mukana Mika Jauhiainen Ylä-Savon jätehuollosta kertomassa kierrätyksestä. Esillä on myös upeita tuunattuja ja kierrätettyjä vaatteita sekä esineitä. Havukranssin tekemisen salat avautuvat Havukranssipajoissa to 14.10. Klo 12.00, 13.30 ja 17.30. Pajoissa valmistetaan vapaaehtoisten ohjaajien opastuksella havukransseja ulko-oveen tai haudalle vietäväksi. Käytettävissä on luonnon materiaaleja ja Lähetyskirpusta saatuja kierrätyskoristeita. Havukranssipajaan on ennakkoilmoittautuminen.