Uutiset

Uutislistaukseen

Sormukset Raamatun päällä.

Haluaisitko sanoa rakkaallesi “Tahdon” 2.2.2022? - Iisalmen seurakunta järjestää vihki-illan

20.12.2021 12.20

Vihki-ilta tarjoaa helposti muistettavan hääpäivän lisäksi juhlallisen ja mutkattoman tavan mennä naimisiin. Tarvitaan vain se oma rakas ja avioliiton esteiden tutkinta. Seurakunta tarjoaa myös tarvittaessa todistajat, mutta omatkin todistajat ovat tervetulleita. Kaikki musiikista pieneen tarjoiluun on järjestetty hääparille valmiiksi. Vihki-iltaan voi ottaa mukaan myös muutaman läheisen. 

Ainutlaatuisessa vihkitilaisuudessa 2.2.2022 Kustaa Aadolfin kirkossa vihitään samana iltana useita pareja. Vihki-ilta alkaa klo 17.00 ja parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Oman vuoronumeron saa kirkolta. Vihki-illassa voidaan toimittaa myös maistraatissa solmitun avioliiton siunaaminen. 

Vihki-illassa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös parien toiveita. 

-Käymme parin kanssa lyhyen keskustelun ennen vihkimistä. Kanttorille voi esittää vaikka häämarssi toiveen, Heikkinen kertoo 

Vihkimisen jälkeen nautitaan seurakunnan tarjoamat kakkukahvit kirkon sakastissa. Häälahjaksi pari saa seurakunnalta vihkiraamatun.  

Mukaan kirkolle tarvitaan vain avioliiton esteiden tutkintatodistus ja henkkarit. 

-Todistajia ei välttämättä tarvitse, sillä todistajina voivat toimia suntio ja kanttori, Heikkinen vinkkaa. 

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Tutkinta pyydetään laittamaan vireille viimeistään kaksi viikkoa ennen häitä 17.1. Lakisääteinen tutkinta-aika on 7 vuorokautta. Esteiden tutkintaa voi hakea jo nyt, sillä todistus on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä. Esteiden tutkinnan voi tilata myös esteidentutkinta.fi -sivustolta.  

Kirkollisessa vihkimisessä vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. 

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, seurakuntapastori Heli Heikkinen, 044 733 5255, heli.heikkinen@evl.fi