Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakuntaviikolla voi törmätä pantapaitoihin pubissa

Iisalmessa Seurakuntaviikolla Tuoppikellarissa ma 7.11. ja ke 8.11. klo 13.00–15.00 saa juttuseuraa papista ja diakonista. He eivät ole saarnaamassa ja äänessä vaan kuuntelevina korvina ihmisten keskellä. 

pantapaidatpubissa_WEB.jpg

Pantapaidat eli seurakuntapastori Timo Dahlbacka ja diakoni MInna Heinonen ovat Seurakuntaviikolla tavattavissa Tuoppikellarissa.

Tuoppikellariin suuntaavat Iisalmen seurakunnan seurakuntapastori Timo Dahlbacka sekä diakoniatyöntekijä Minna Heinonen. Heinosen ja Dahlbackan tarkoituksena on olla tarjolla, mutta ei tyrkyllä. 

-Tärkeintä on varmasti aito läsnäolo. Paljon riippuu siitä, mitä ihmiset meiltä toivovat. Mutta ajatus on istua alas ja keskustella, Dahlbacka kertoo. 

- Toivomme, että ihmiset tulevat rohkeasti juttelemaan. Koska tilassa ei ole välttämättä mahdollisuutta keskustella kovin luottamuksellisesti, toivomme tämän madaltavan kynnystä ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, Heinonen jatkaa 

Dahlbacka ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ja onkin luottavaisin mielin suuntaamassa pubiin. 

- Olen käynyt Tuoppikellarissa aiemminkin papin paidassa, ja minut on otettu todella hyvin vastaan. Uskomme että meidät otetaan vastaan nytkin hyvin, Dahlbacka kommentoi. 

 Dahlbacka ja Heinonen kertovat, että Pantapaidat pubissa ei perinteisessä mielessä ole tapahtuma.  

-Haluamme kohdata heitä, joilla pubissa käyminen on luontevampaa kuin seurakunnan tilaisuuksiin tuleminen, Heinonen ja Dahlbacka toteavat. 

Heinonen ja Dahlbacka ovat Tuoppikellarissa ma 7.11. ja ke 9.11. klo 13.00–15.00. 

Seurakuntaviikko Iisalmessa 5.11.-13.11.2022. Koko viikon ohjelma osoitteessa www.iisalmenseurakunta.fi/seurakuntaviikko

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, seurakuntapastori Timo Dahlbacka, 0440 672 568, timo.dahbacka@evl.fi ja diakoniatyöntekijä Minna Heinonen, 044 733 5222, minna.heinonen@evl.fi 

Thu Oct 13 14:38:13 EEST 2022