Vihki-ilta Kustaa Aadolfin kirkossa

ti 2.4. klo 16.00 – 21.00
Vihkisormukset kukkien päällä, hääyö-tapahtuman logo sekä Iisalmen seurakunnan logo ja teksti 2....

Kustaa Aadolfin kirkko

Iisalmen seurakunta järjestää osana valtakunnallista Hääyö-tapahtumaa Vihki-illan, jossa avioliiton voi solmia ilman isompaa häästressiä helposti. Kaikki musiikista todistajiin on järjestetty hääparille sekä häävieraille valmiiksi.

Jos rippikoulu on käyty ja kirkon jäsenyys kunnossa, avioliiton solmimiseen vihki-illassa 2.4.2024 tarvitaan vain todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, henkkarit ja ilmoittautuminen tapahtumaan. Vihkihetkeen voi kutsua mukaan häävieraita tai tulla vihittäväksi ihan kahdestaan.  

Vihki-illassa voidaan vihkiä myös ulkopaikkakuntalaisia. Parin ei tarvitse olla Iisalmen seurakunnan jäsen. Alttarille voi siis suunnata, vaikka lomareissun ohessa.  

Jos avioliitto on solmittu jo aiemmin maistraatissa mutta kirkon alttarille ei olla vielä ehditty, niin vihki-illassa on mahdollisuus saada siunaus avioliitolle.  

Tiistaina 2.4.2024 Kustaa Aadolfin kirkossa vihitään samana iltana useita pareja. Vihki-ilta alkaa klo 16.00 ja parit vihitään puolen tunnin välein ilmoittautumisjärjestyksessä klo 21.00 saakka. 

Vihki-iltaan ilmoittaudutaan 19.3.2024 klo 13.00 mennessä Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimistoon numeroon 044 7335 202. 

Ilmoittautumisen yhteydessä hääparilta tiedustellaan muun muassa häämarssitoive ja mahdollinen tarve lapsien hoitoavulle kirkkohetkessä. Häämarssiksi voi valita seuraavista: Mendelssohnin Häämarssi, Toivo Kuulan Häämarssi, Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen juhlamarssi, Edward Elgarin Pomp and Circumstance tai Jari Jakoleffin Aamen.   

Avioliiton esteiden tutkinta on hyvä laittaa vireille ajoissa 

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Tutkinta tulisi laittaa vireille vihki-iltaan tähdätessä viimeistään ti 19.3.2024. Esteiden tutkinta tilataan esteidentutkinta.fi -sivustolta. 

Usein kysyttyä/LisätietoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (evl.fi/haayo)   

 Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, seurakuntapastori Heli Heikkinen, 044 733 5255, heli.heikkinen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi