Lasten kaupunkiseikkailu

Pysäkki 2 - Vanha pyöräkauppa

 

Lue alla olevaa tekstiä lapselle tai lapsille ja keskustele siitä nousevista kysymyksistä:

Ihminen ei oikein oppinut elämään tässä maailmassa. Ihminen teki kaikkea muuta, kuin mitä Jumala olisi halunnut. Ihmiset sanoivat ja tekivät rumia asioita toisilleen, ja kohtelivat luontoa väärin esimerkiksi roskaamalla. Mitkä asiat aiheuttavat sinulle pahan mielen? Oletko sinä tehnyt jotain, mikä on aiheuttanut pahan mielen jollekin toiselle?

Jumala ei kuitenkaan halua meille mitään pahaa, vaikka aiheutammekin välillä toisillemme pahan mielen. Hän rakastaa meitä kaikkia siitä huolimatta. Hänellä oli myös aivan erityinen suunnitelma kaikkien meidän varalle. Hän lähetti poikansa Jeesuksen maailmaan.

Tiedätkö mikä rakennus tuossa tien toisella puolella on? – Hotelli. Kun Jeesuksen syntymä oli lähellä, Maria ja Joosef olivat matkalla Betlehemissä. Jeesuksen vanhemmat etsivät majapaikkaa hotellista, mutta heille ei ollut vapaata huonetta. Siksi Jeesus syntyi tallissa. Silloin ei ollut samanlaisia sairaaloita kuin nykyään.

Joulu on Jeesuksen syntymäpäivä ja silloin annetaan ja saadaan erilaisia lahjoja. Jeesus oli maailman ensimmäinen joululahja. Mikä sinusta on parasta joulussa?

Jatka matkaa ortodoksikirkon eteen. Matkan aikana Jeesus on ehtinyt kasvaa jo aikuiseksi mieheksi ja hänestä on tullut ihmisten opettaja.

« Pysäkki 1           Pysäkki 3 »