Pariskunta kävelyllä käsikädessä.

Parisuhde- ja perheongelmiin

Olemme kaikki joskus avuttomia ja neuvottomia parisuhde- ja perheongelmissa. Keskustelu avaa usein solmuja ja auttaa eteenpäin. Voit hakea apua yksin tai puolison kanssa. Parisuhde- ja perheongelmiin saat tukea seurakunnan papistolta ja diakoniatyöntekijöiltä sekä Kuopion seurakuntien perheasiainkeskuksen vastaanotolla Iisalmessa.

Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen (Suokatu 22 A 5, Kuopio) on vastaanotto yläsavolaisia varten Iisalmessa (Ilvolankatu 14b) kahtena päivänä kuukaudessa. Vastaanotto on joka toinen tiistai klo 8.00–16.00. Vastaanottoa hoitaa perheneuvoja Irene Venejärvi. Toimintamuotoina ovat keskustelu erilaisista parisuhteen asioista, sovittelu eron uhatessa tai erotilanteessa ja perhekasvatus (perheneuvojan alustuksia ja luentoja parisuhteen ja perheen kysymyksistä). Asiakkaaksi hakeutuminen: Vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ma–pe klo 9–11. Perheneuvonta on maksutonta.

Papiston yhteystiedot►

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot►

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita.

Ero on monivaiheinen prosessi

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus