Kynttilä ikkunalla, sataa, vesi valuu ikkunoissa.

Suru

Tukea vaikeaan tilanteeseen voit saada sairaalapastorilta, oman seurakunnan diakoniatyötekijöiltä ja papeilta. Hautajaisten jälkeen suruun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä hautauksen toimittaneeseen pappiin. 


 

Seurakunnan järjestämät sururyhmät alkavat syyskuussa-2023

Sururyhmä on suljettu vertaistukiryhmä sinulle, joka olet toipumassa läheisen kuolemasta. Ryhmäkoko on rajattu ja siellä on mahdollisuus jakaa ja pohtia läheisen kuolemaan liittyviä asioita, tunteita ja kokemuksia. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen ja yhdessä olemiseen surun, muistojen ja myös ilon äärellä. Suosittelemme, että menetyksestä on kulunut joitakin kuukausia ennen kuin ilmoittaudut ryhmään. Syksyllä-2023 ryhmät alkavat syyskuussa. Toinen ryhmistä kokoontuu päivällä ja toinen alkuillasta.

Sururyhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Diakoniatyöntekijä Anu Naakka 044 7335 225, anu.naakka@evl.fi 


Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivänä on usein tapana muistaa kuolleita läheisiä viemällä kynttilöitä hautausmaalle. Pyhäinpäivän kirkot Kustaa Aadolfin kirkossa, Kustaa Aadolfin hautausmaalle ja muualle haudattujen nimet. Pyhän Ristin kirkossa Kangaslammin hautausmaalle haudattujen nimet. Kynttilähartaus Kangaslammin hautausmaalla (ei nimien lukua).

 

 

Ota yhteyttä

sairaalapastori
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi