Henkilö ottamassa leipää ruuanjakotilaisuudessa.

Ruoka-apu 

Ruoka-apua jaetaan Lippuniemen seurakuntakodilla (Kiviahonkatu 18) parittomilla viikoilla maanantaisin klo 10.00-11.00. Mikäli jakopäivä on arkipyhä, siirtyy ruoka-avun jakaminen seuraavalle arkipäivälle.

Apu on tarkoitettu vähävaraisille sekä haastavassa elämäntilanteessa oleville iisalmelaisille.  

Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamaa ylijäämäruokaa tai muuten lahjoituksena saatuja ruokatuotteita.  Ruoka-apu on hakijalle maksutonta, mutta ruokakassin saaminen edellyttää ruokakassikorttia

Miten voit saada ruokakassikortin: 

Ruokakassikortin voi myöntää diakoniatyöntekijä.  Ruokakassikorttia varten sovi tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa.  Voit lähettää sähköpostin osoitteeseen diakonia.iisalmi@evl.fi.  Laita viestiin tieto, että asia koskee ruokakassikorttia sekä nimesi ja yhteystietosi (myös puhelinnumerosi). Diakoniatyöntekijät soittavat ajan sopimiseksi.

Voit myös varata tapaamisajan soittamalla diakoniatyöntekijöille. Diakonitatyöntekijöiden yhteystiedot löydät tästä

Vastaanotolla kartoitetaan talous- ja elämäntilannetta. Vastaanotolle ruokakassikorttia varten tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Taloudellisen tilanteen kartoittamisen pohjaksi ota mukaasi toimeentulotukilaskelma (myönteinen tai kielteinen) tai ruokakunnan tiliotteet, joista näkyy kuukauden tulo- ja menotiedot. 

Vastaanottokäynnillä arvioidaan ruokakassikortin tarve. Asiakkaan on mahdollista saada ruokakassikortti, joka oikeuttaa useampaan ruokakassin hakukertaan.

Miten ruokakassikortti toimii?

Ruokakassikortteja myönnetään yksi ruokakuntaansa kohden.  Ruoka-avussa jaetaan valmiiksi pakattuja ruokakasseja joiden sisältö vaihtelee saatujen ruokalahjoitusten mukaisesti.  Lapsiperheet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.  Ruokajakeluun on hyvä ottaa oma kestokassi mukaan, johon valmiiksi pakatun ruokakassin voi laittaa. 

Korttiin merkitään sen viikon numero, jolloin hait ruokakassin. Huolehdithan, että ruoka-apua hakiessasi ruokakassikortti on mukanasi.

HUOMIOITHAN, että yhteisessä ruoka-avussa jaettavat tuotteet ovat PÄÄSÄÄNTÖISESTI saatu PAKASTETTUINA. Kaupat ovat huolehtineet siitä, että tuotteet on pakastettu ennen parasta ennen päiväyksen päättymistä. Mikäli tuotteet ovat alkaneet sulamaan, niitä ei saa uudelleen jäädyttää. Sulaneet pakasteet tulee kypsentää / käyttää välittömästi.

Ohjeita ruoka-apuun saapuvalle 

Varaamme jokaiselle kerralle ruokakasseja siten että ne riittävät kaikille ruokakassikortin saaneille ruokakunnille. Siksi jonottamaan ei tarvitse / kannata tulla etukäteen, vaan voit käydä klo 10-11 välillä sinulle parhaiten sopivana aikana.  Toivomme, että jalankulkijat eivät kulje parkkipaikan läpi vaan kiertävät edelleen jalkakäytävän kautta. Autoilijoiden toivomme huomioivan myös muun liikenteen.

Ethän tule ruoka-apuun jos olet sairaana. Jos väärinkäytöksiä tai epäasiallista käytöstä esiintyy, voidaan määrätä 6 kk:n porttikielto ruoka-apuun. 

Ruoka-apu on päihteetön tapahtuma. 

 

Miten toimia kun ruokakassikortti on täynnä?

Ruokakassikortin täytyttyä voit uusia sen Lippuniemen ruokajaon yhteydessä parittomien viikkojen maanantaina kello 10-11 välillä.

Ruokakassikortin uusimista varten tarvitset mukaasi vanhan ruokakassikortin ja toimeentulotukilaskelman (myönteinen tai kielteinen) tai ruokakunnan tiliotteet, joista näkyy kuukauden tulo- ja menotiedot

Jos haluat uusia kortin muuna aikana, lähetä sähköposti osoitteeseen diakonia.iisalmi@evl.fi.  Laita viestiin tieto, että asia koskee ruokakassikorttia sekä nimesi ja yhteystietosi (myös puhelinnumerosi). Diakoniatyöntekijät soittavat ajan sopimiseksi. Voit myös soittaa diakoniatyöntekijöille. 

 

Ruoka-apuun liittyviä yhteydenottopyyntöjä voi tehdä sähköpostitse diakonia.iisalmi@evl.fi tai soittamalla johtavalle diakoniatyöntekijä Tanja Reinikainen numeroon 044 7335 228. 

Ruoka-avun järjestämisessä ovat mukana Iisalmen Adventtiseurakunta, Iisalmen ev.lut. seurakunta sekä Päiväkeskus Pysäkki ry.  

Ota yhteyttä

johtava diakoniaviranhaltija
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi

diakonian ja lähetyksen lähiesihenkilö