Uutiset

Uutislistaukseen

Ruoka-apua tarvitsevien määrä jatkaa kasvuaan – Jaettavaa ruokaa kerätään Pop-up ruoka-apukeräyksellä

Iisalmen yhteisessä ruoka-avussa avun tarve on edelleen jatkanut kasvuaan. Iisalmen seurakunta ja Suomen Punaisen Ristin Iisalmen osasto tempaisevatkin järjestämällä to 31.8. klo 10.00–17.00 Pop-up ruoka-apukeräyksen Iisalmen Citymarketissa. Keräykseen on helppo osallistua kauppakäynnin yhteydessä ostamalla kuiva elintarvikkeita ja lahjoittamalla ne keräykseen. 

Tanja Reinikainen lahjoitettujen ruokatarvikkeiden edessä.

Johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen marraskuun 2022 pop-up ruoka-apukeräyksen aikaan.

Pop-up ruoka-apukeräykseen osallistuminen on helppo tapa auttaa ja jokainen voi osallistua oman taloudellisen tilanteen mukaan.  

-Myymälän puolella on ostettavissa 10 euron arvoisia valmiita kasseja tai voit ostaa vaikka yksittäisen paketin jotain kuivaelintarviketta keräykseen, kertoo Iisalmen seurakunnan diakoniaviranhaltija Anu Naakka

Naakka muistuttaa, että pienetkin lahjoitukset ovat arvokkaita ja jokainen avunantaja on osaltaan mukana helpottamassa avun tarpeessa olevien arkea. 

Lahjoitetut ruokatarvikkeet jaetaan Iisalmen yhteisessä ruoka-avussa. Keräykseen voi lahjoittaa muun muassa puurohiutaleita ja erilaisia säilykkeitä. 

Ruoka-avun tarve kasvussa 

Iisalmen yhteisessä ruoka-avussa avun tarve on kasvanut ja samaan aikaan kauppojen lahjoittaman hävikkiruuan määrä on vähennyt.  

- Kesäaikana kasvoi erityisesti lapsiperheiden määrä ruoka-avussa. Lapset olivat lomalla koulusta ja päivähoidosta eivätkä saaneet yhtä päivän aterioista sitä kautta. Jaettavaa ruokaa tarvitaan enemmän kuin sitä on jakaa. Pop –up ruoka-apukeräyksen kautta saadut lahjoitukset tulevat tarpeeseen, kertoo Iisalmen seurakunnan diakoniaviranhaltija Minna Heinonen. 

Keräys järjestetään nyt neljättä kertaa. Pop-up –ruoka-apukeräykset ovat onnistuneet hyvin. 

-Haluamme yhdessä olla helpottamassa arjen haasteita ja tarjota helpon tavan olla auttamassa ja tekemässä hyvää kertoo yhteisestä ruoka-aputoiminnasta vastaava diakoniaviranhaltija Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter

Pop-up ruoka-apukeräyksen järjestävät Iisalmen seurakunta ja Suomen Punaisen Ristin Iisalmen osasto. 

Anu Naakka
Anu Naakka
diakoniaviranhaltija
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi

Mon Aug 28 07:11:09 EEST 2023