Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakuntalaisten toivoma avoin Lohturyhmä aloittaa toimintansa

Seurakuntalaisten toiveesta perinteisen sururyhmän rinnalle on perustettu uusi Lohturyhmä, johon voi tulla mukaan, kun itselle sopii. Lohturyhmä on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 11.10. klo 18.00 seurakuntatalon Olkkarissa. Ryhmä kokoontuu syksyn aikana kolme kertaa.  

Kaksi kättä lohdutuksena henkilön hartioilla.

Lohturyhmä kokoontuu keskiviikkoisin 11.10., 8.11. sekä 13.12. Klo 18.00–19.30 seurakuntatalon Olkkarissa.  Ryhmässä on mukana diakoniatyöntekijä tai pappi keskustelemassa yhdessä ryhmäläisten kanssa.  

- Lohturyhmään voi osallistua silloin, kun se omaan aikatauluun parhaiten sopii. Voit osallistua vaikka yhteen kertaan tai kaikkiin kolmeen kertaan syyskauden aikana. Toivomme, että ryhmään tullessasi läheisesi menettämisestä on kulunut jo kolme kuukautta, kertoo Iisalmen seurakunnan diakoniaviranhaltija Anu Naakka. 

Toimintaa suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. 

-Ensimmäisellä kokoontumiskerralla on tarkoitus miettiä yhdessä paikalle tulevien ihmisten kanssa sitä, mitä he pitävät tässä toiminnassa tärkeänä ja millaisista asioista he toivovat ryhmässä keskusteltavan, Naakka kommentoi. 

Ryhmän toiminta pyritään tekemään sellaiseksi, että se palvelee surun ja menetyksen kokeneita ihmisiä. Naakan mukaan monet ovat todenneet hyötyvänsä keskusteluista ihmisten kanssa, jotka ovat kohdanneet surun ja ovat samanlaisessa elämän tilanteessa.  

-Lohturyhmässä voi jakaa ajatuksiaan ja vaikkapa jutella siitä, millaisia ajatuksia ja tunteita on ollut ja mikä on helpottanut surua. Surun kohdatessa tulee vastaan monia uusia käytännön asioita hoidettavaksi. Tällaisistakin asioista on mahdollista keskustella ja saada vertaistukea, Naakka kertoo 

Ajatus avoimesta Lohturyhmästä tuli seurakuntalaisilta 

-Halusimme vastata tähän toiveeseen. Pidämme seurakunnassa tärkeänä, että surun ja menetyksen kokeneet ihmiset voisivat kokoontua ja vaihtaa ajatuksiaan, Naakka toteaa.  

Iisalmen seurakunnassa toimivat myös Sururyhmät. Sururyhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Lohturyhmä on avoin kaikille eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. 

Lisätietoja

Anu Naakka
Anu Naakka
diakoniaviranhaltija
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi

Wed Oct 04 07:48:22 EEST 2023