Uutiset

Uutislistaukseen

Ilmoittautuminen Iisalmen seurakunnan päiväkerhoihin alkamassa 15.4.

Ilmoittautuminen Iisalmen seurakunnan järjestämiin, syksyn 2024 sekä kevään 2025 päiväkerhoihin alkaa 15.4.2024. Seurakunnan päiväkerhoja järjestetään Makkaralahdella, Seurakuntatalolla, Lippuniemessä, Mansikkaniemellä ja Peltosalmella. Päiväkerho- ja taaperoryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kaksi pientä tyttöä lukemassa lasten virsikirjaa silmät suurina innostuksesta.

Ryhmät aloittavat toiminnan, mikäli ryhmiin on riittävästi ilmoittautuneita. Päiväkerhoihin voi ilmoittautua Iisalmen seurakunnan verkkosivuilla lapsille ja lapsiperheille suunnatun päiväkerhosivun lomakkeella.

Seurakunnan päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta 2–6-vuotiaiden lasten parissa. Se tarjoaa hyvän ja laadukkaan vaihtoehdon silloin, kun lapselle riittää osa-aikainen varhaiskasvatus. Ohjaajina toimivat koulutetut lastenohjaajat. Kerhot toimivat 2 kertaa viikossa eri puolilla Iisalmea. Iisalmen seurakunnan päiväkerhossa ollaan kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmiä on 3–6-vuotiaille sekä yksi taaperoryhmä 2-vuotiaille. Toiminta on perheille maksutonta. Toiminta on tarkoitettu kaikille perheille, eikä seurakuntaan kuuluminen ole vaatimus päiväkerhoon osallistumiselle. 

Ryhmät:

Päiväkerho 4–6-vuotiaille (v. 2018–2020 synt.) lapsille. Kerhot kokoontuvat eri puolella Iisalmea 1–2 kertaa viikossa.
Päiväkerhot 2–3-vuotiaille (1.1.2021–31.7.2022 synt.) suunnatut Taaperoryhmät- kokoontuvat 1–2 kertaa viikossa.

Päiväkerhossa lapselle tulee kirkkovuoden juhlapyhät tutuksi  

- Päiväkerhossa jokainen lapsi voi kokea olevansa tervetullut. Kristillinen arvomaailma on toiminnan taustalla ja näkyy päiväkerhossa esimerkiksi siinä, että lapsille tulevat tutuksi kirkkovuoden juhlapyhien perinteet. Pienet hartaushetket, joita kerhossa vietetään, ovat lapsien näköisiä, leppoisaa juttelua aiheesta ja aiheen vierestä. Vuorovaikutus on tärkeää, tilaa on myös kysymyksille ja ihmettelylle, kertoo Iisalmen seurakunnan lastenohjaaja Pia Jauhiainen

Kerhopäiviin kuuluu monenlaista toimintaa, jonka sisältöä suunnitellaan myös yhdessä lasten kanssa. 

- Päiväkerhossa leikitään vapaasti ja ohjatusti, lauletaan, liikutaan, hiljennytään ja toimitaan yhdessä. Kerhopäivän katkaisee evästauko, jolloin omasta kerhorepusta kaivetaan omat eväät ja syödään yhdessä.  

Yhteistyö vanhempien kanssa on osa kerhoarkea. Vanhempien kanssa järjestetään myös vanhempainvartteja. -Siinä jutellaan noin 15–20 minuuttia vanhemman kanssa ja käydään lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita läpi. Toki muutenkin meihin voi olla yhteydessä niin soittamalla kuin viesteillä, lastenohjaaja Pia Jauhiainen kertoo. 

Lue lisää päiväkerhoista täältä.

 

 

Hannele Vartiainen
Hannele Vartiainen
vastaava lastenohjaaja
044 7335 202
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi

Thu Apr 11 10:31:00 EEST 2024